Hud

Hudpleie for modne : Hvordan ta vare på huden etter 50 år

Hvorfor bør du ta vare på moden hud?

Etter det femtiende året endrer kroppen seg betydelig: Huden begynner å tynnes, det oppstår rynker og linjer, det er oftere tilfeller av rynkedannelse, det oppstår flekker og skader, og det tørkes ut. Det er viktig for personer over 50 år å ta vare på huden sin for å opprettholde sunn hud. For å oppnå dette må den riktige rutinen for hudpleie følges, som inkluderer å gjøre noen justeringer for å ta hensyn til årene. I tillegg må du unngå flere handlinger som fører til ytterligere skade og risiko for huden.

Ta vare på huden din ved å gjenopprette fuktigheten

Det er en stor misforståelse at fuktighet ikke er viktig når du har moden hud. Tvert imot, denne typen hud trenger fuktighetskrem mer enn noen gang. Fuktighetskrem begynner å erstatte olje som den dominerende hudfukter, som produseres mindre og mindre allerede i det femtiende året. Uten fuktighet vil huden bli rød, irritert og skjelven, noe som vil føre til et ujevnt utseende. Fuktighetskrem skal absorberes raskt og ikke etterlate et fet utseende. Noen ganger må man bruke én krem om morgenen og en annen om kvelden. I tillegg kan du inkludere ulike andre produkter som face masker, såper, leiremasker og lignende. Det er viktig å teste produkter før du bruker dem for å se hvordan huden reagerer.

Bruk retinol for å reparere huden

Retinol er et derivat av vitamin A, og det er en av de aktive ingrediensene som brukes til å reparere og fornye huden. De viktigste effektene av retinol er at de regenererer hudcellene, stimulerer cellevekst, forhindrer skader og regulerer pigmentering, samt reduserer fine linjer og rynker samtidig som de forhindrer nye. Dette produktet kan brukes i form av krem, såpe, masker, lotioner og andre. Det finnes mange produkter som inneholder retinol, så det er viktig å velge det rette produktet for huden, som kan oppnås ved å konsultere en hudlege.

Bruk kollagenfremmende produkter

Kollagen er et protein som finnes i hudens bindevev og som gir huden sin styrke og elastisitet. Hommes Cinquante, nivået av kollagen i huden begynner å redusere, så det anbefales å bruke produkter som inneholder peptider og kollagen, slik at huden fornyes og forblir ung. Du kan også inkludere produkter som inneholder hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i huden og som kan både behandle og forebygge linjer og rynker. I tillegg er det viktig å redusere eksponeringen for solen, som er en av de viktigste årsakene til rynker og linjer.

Økt antioksidant nivåer for å bekjempe skader og tegn på aldring

Antioxidanter er stoffer som finnes naturlig i kroppen. De er veldig viktig for å hindre frie radikaler i å skade celler, og de kan forhindre ytre faktorer som kan fremkalle hudskader. De finnes i frukt og grønnsaker, men også i supplementer eller produkter som inneholder dem, som vitamin C og E, og som gir næring til huden. De kan forhindre UV-stråling og frie radikaler som er de viktigste årsakene til hudskader. Derfor anbefaler mange eksperter bruk av antioksidanter som en del av en rutine, som vil forbedre hudens utseende.

Bruk av en toner og peeling for å fjerne døde hudceller

Toner og peeling er en metode som brukes til å fjerne døde hudceller, øke nivået av hudfuktighet og fjerne urenheter, noe som gjør huden jevnere og sunnere. Toner inneholder ikke fett og er oftest en blanding av alkohol og vann som er designet for å fjerne urenhet og for å regulere PH-balansen i huden, noe som gjør huden mer mottakelig for fuktighetskrem. Peeling, eller exfoliering, brukes til å fjerne døde hudceller, for å løsne oppliner og rynker, og for å oppnå en klar hud. Dette kan gjøres med en bløt klut som gnis over huden, eller ved å bruke en spesiell hudpleieprodukt som inneholder eksfolierende begredienser. Disse to produktene bør ikke brukes for ofte og de bør også vurderes av en hudlege før bruk.

Måter å beskytte mot miljøforurensninger

Miljøforurensninger utgjør en stor trussel for huden og øker risikoen for tidlig aldring. For å motvirke dette kan man bruke et serum eller en fuktighetskrem som inneholder antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler som genereres av miljøforurensning. I tillegg bør man unngå å omgås støvete eller røyk fylt miljøer, og ikke glemme å bruke solfaktor SPF 30 daglig og å dekke huden når du er ute i lang tid. Hvis du allerede har opplevd noen av disse symptomene, som finner, blondepletter, rynker og linjer, anbefaler man å konsultere en dermatolog for å finne riktig behandling.

Konklusjon

Alle som har nådd det femtiende året trenger å ta vare på huden sin på en annen måte enn deres tidligere år. Det er mange justeringer og tiltak som må gjøres, som å endre type fuktighetskrem, inkludere retinolprodukter i rutinen, ta mer hensyn til solen og un