Munn, Rådet

Kan du matche en nude leppestift til hudtonen din?

Hverdagssminke er ikke vanskelig? Du tar feil. Til tross for bruk av kosmetikk uten intense farger er det ikke alltid lett å matche dem på en måte som gjør at de ser bra ut i ansiktet. Det mest problematiske er vanligvis leppene. Leppesminke eller kanskje ikke? Nude leppestift eller bare pomade? Hvis leppestift, hvilken nyanse? Vi svarer på disse (og mange flere) spørsmålene under.

Nude leppestift har vært en av de mest populære trendene i mange år. Det er en klassiker; veldig ofte valgt av kvinner som ikke er modige nok til å bruke rød leppestift. I denne sminketeknikken lysner vi leppefargen, slik at nyansen er mer lik hudtonen vår. Det viktigste er å dekke den naturlig rosa eller bringebærfargede nyansen på leppene våre med en myk, nøytral beige. Til tross for utseendet kan du gjøre feil, noe som vil gi deg et likaktig utseende.sminke.jpg

#1 Concealer i stedet for leppestift

Mange av dere prøver å ta en snarvei her. Siden concealer påføres i ansiktet og dekker rødhet og skjønnhetsfeil, vil den fungere på samme måte på leppene; som et resultat trenger du ikke å kjøpe nude leppestift. Du kunne ikke ha tatt mer feil. Concealer kan tørke ut leppene, og de vil begynne å flasse av og se sprukne ut. Fargen vil være lik hudtonen og få deg til å se ut som et spøkelse.

#2 Feil leppestifttone

Vi går til butikken og putter den første beige leppestiften vi finner i kurven. Det er enda en stor feil som kan gi lignende resultater som concealer. En leppestift bør alltid velges i henhold til hudtonen vår – den bør aldri være lysere enn ansiktshuden. Velg et produkt med omtrent en tone mørkere farge enn huden. Unngå leppestift med for mye hvitt eller brunt pigment, fordi dette vil få leppene til å se flate ut.

#3 Feil leppestiftnyanse

Vi snakket en del om leppestifttone, men det finnes også forskjellige nyanser av nude leppestift. Velger du feil ser du falsk og oversminket ut. Leppestiftens farge kan velges ut fra de tre reglene – for lys hudmedium hud en slags gyllen nude og for mørk hud karamellnude.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *