Rådet

Hvordan få håret til å vokse raskere? Hjemmemetoder for å gjøre håret lengre

Mange som ønsker å få lengre hår lurer på hvordan de kan få håret til å vokse raskere. Selv om det ikke er en magisk oppskrift på hvordan man kan få det til å vokse raskere, finnes det noen hjemmebaserte metoder som kan øke voksehastigheten for håret. Dette betyr at det er enkelt å få håret til å vokse raskere, ved å følge enkle hjemmepleierutiner som inkluderer å ta noen enkle, delikate skritt.

1. Sørg for å få nok søvn og hvile

Søvn og hvile er avgjørende for optimalt hårvekst. De som ikke får nok søvn eller hvile har ofte et tørt, ugjevnt hår som er mer sårbar for brekkasje. Forsikre deg om at du får minst acht timer søvn per natt, og prøv å stresse så lite som mulig for å forhindre hårtap.

2. Spis et sunt og balansert kosthold

Et sunnere kosthold som er rikt på antioksidanter, mineraler og vitaminer, er nødvendig for å opprettholde hårets vitalitet og generelle helse. Følg disse rådene når du lager deg et sunt og balansert kosthold

  • En diett som er rik på proteiner, grønnsaker, fullkorn, frukt, mager kjøtt, fisk og bønner;
  • Inkluderer kilder til Omega-3 som fisk, linfrø, chia frø og soya;
  • Unngå overmål av fett, sukker og salt;
  • Drikk minst 8 glass vann per dag;
  • Spis næringsrike matvarer som spinat, agurk, tomater, mørke bær og bønner; og
  • Unngå junk food, chips og andre usunne matvarer.

3. Unngå stylingprodukter som inneholder alkohol og sulfater

Det er viktig å velge stylingprodukter som ikke inneholder alkohol eller sulfater som vil tørke ut håret. Disse produktene vil trekke fuktighet ut av håret, noe som kan gjøre det mer sårbart for skader. I stedet for disse produktene, velg produkter som er spesielt utviklet for å redusere tørrhet og fuktighetsinnhold. Noen eksempler på produkter som kan brukes er:

  • Shampo og balsam uten sulfater og alkohol.
  • En fuktighetsgivende spray eller balsam.
  • Olivolje, kokosolje, te-tre olje eller muskatnøttolje.
  • En avkjølingsmaske til å sette i hver dag.

4. Unngå å bruke hete stylingverktøy

Varme stylingverktøy som hårføner, krølltang eller rettetang bør tiee unngås. De kan skade håret ødelegge strukturen til håret, noe som gjør det mer sårbart for brudd. Dette vil føre til at håret ikke vokser så raskt som det kunne, så velg styling produkter som ikke inneholder alkohol eller sulfater.

5. Kamm og vask håret forsiktig

Ha et godt rutinene når det gjelder å ta vare på håret. Et håndkle tørket hårrøttene sånn at du ikke skader det. Bruk en børste med støpejernkspisser for å forhindre håravfall, og bruk en mild sjampo som ikke inneholder sulfater og alkohol. Dette vil øke sjansen for raskere hårvekst.

6. Behandl håret med olje

Behandling håret med olje er nyttig for å øke blodstrømmen til hodebunnen, og oljene vil også omslutte håret og beskytte det mot miljøeksponering. Bruk regelmessig oljer som kokosolje, olivenolje, ricinusolje eller arganolje for å øke hårets vitalitet.

7. Prøv homøopatiske preparater

I tillegg til hjemmet rutiner for å få håret til å vokse raskere, kan du også prøve homøopatiske preperater som hjelper håret til å vokse sunnere og raskere. De vanligste ingrediensene som brukes i homøopatiske preparater er salvie og bryggerjærne, men det finnes også andre naturlige ingredienser som eplecider eddik og nellikolje som også er nyttige. Forhold deg til instruksjonene nøye og bruk ikke disse preparatene oftere enn anbefalt.

8. Prøv akupunktur behandlinger

Akupunkturbehandlinger har vist seg å øke hår veksten hos noen mennesker. Dette er fordi akupunktur øker blodsirkulasjonen i ansiktet og hodebunnen som løfter blodtilførselen til hårsekkene. Det er også vist å stimulere folliklene og bidra til økt hårvekst.Det er anbefalt å få i seg akupunkturbehandlinger regelmessig for best effekt.

9. Ta vitaminer og mineraler

Håret er følsomt for vitaminer og mineraler, så det er viktig å spise et kosthold som er rikt på disse. Frukter og grønnsaker inneholder mye vitaminer og mineraler som er nødvendig for hårvekst. Hvis du ikke får nok av disse vitaminene og mineralene gjennom kostholdet ditt, er det lurt å ta kosttilskudd som inneholder B-vitaminer, sink, jern og omega-3 fettsyrer. Disse vil hjelpe hårsekkene til å produsere sunn hårvekst.