Kosmetikk

Keratin på hår – topprodukter. De beste maskene for skadet hår

Tror du at å reversere skader på håret er en vanskelig oppgave? Over halvparten av kvinner tror det samme om dette. Dessverre gir de fleste av oss opp i begynnelsen av alle hårbehandlingsreiser og tar snarveien ut, nemlig å klippe håret superkort. Dette trenger ikke være tilfellet for deg! Om håret ditt er skadet kan du prøve å reparere det med en hårmaske – det beste er om den er beriket med keratin.

Det kan ikke motsies at å ta vare på håret – spesielt når det er skadet – kan være ganske trøblete. Heldigvis er denne oppgaven mye mindre slitsom om du bruker de riktige hårproduktene og har gode hårpleierutiner.

Et av de første tipsene du kan benytte deg av for å forbedre utseendet på skadet hår er å strekke deg etter en gjenopprettende hårmaske. De fungerer mye bedre enn vanlige hårbalsamer fordi slike produkter penetrerer dypere inn i håret for å reparere det fra innsiden – men dette avhenger selvfølgelig av bestanddelene. Ta for eksempel keratin, som er en fantastisk ingrediens med evnen til å reversere skader. Det bør ikke være overraskende at keratin – som er den største byggesteinen i menneskehår – utgjør den beste og enkleste løsningen for å reparere svakt hår når det blandes i en skikkelig god hårmaske.

Skadet hår trenger keratin. Her er de beste hårmaskene med dette proteinet!

Er du ikke sikker på hvilken hårmaske du bør velge? Ingen bekymringer, vi hjelper deg! Du bør kun prøve ut nøye utprøvde produkter som er uslåelige på å ta vare på og reparere skadet hår. Forslagene nedenfor utgjør kun de beste maskene for skadet hår, og alle tilbyr gigantiske porsjoner keratin. Om et øyeblikket vil du få oversikt over de topprangerte keratinhårmaskene.

HÅRMASKE FRA NANOIL MED KERATIN

HÅRMASKE FRA NANOIL MED KERATIN
Produkt nettside: www.nanoil.no

Denne er uerstattelig for å reparere skadet hår. Den er best fordi den er stappfull av keratin. Nanoils hårmaske er en virkelig skjønnhets-HIT som brukes mye både hjemme og på profesjonelle frisørsalonger. Den inneholder hydrolysert keratin og provitamin B5, som gjør den til et perfekt redskap for å reparere, styrke og gjenopplive skadet hår. Takket være lettvektige og vannløselige silikoner gjør denne keratinbaserte hårmasken børstingen mye mer behagelig, og etterlater hårstråene mye mykere og mer skinnende. Dette produktet er superenkelt å bruke: påfør i vasket hår, la det sitte i sånn cirka 15 minutter og skyll grundig ut etterpå. Sist men ikke minst er Nanoil Keratin Hair Mask vegansk (inneholder syntetisk keratin). Det beste med denne hårmasken er at den er superskånsom for sensitivt hår, mens den samtidig er bevist å gi maksimal effekt.

HÅRMASKE FRA WELLA SP LUXEO – KERATIN RESTORE

Et annet produkt som også er designet for skadet hår – nemlig Wella SP Luce Oils’ keratinbaserte hårmaske. Bortsett fra keratinet inneholder dette produktet også mandel- og jojobaolje og polymerer som sørger for å styrke hårskaftet fra innsiden. Hovedformålene inkluderer tilføring av næring for å gjøre hårstråene glattere og deiligere å ta på. Når det kommer til effekten, kommer hastigheten av synlige forbedringer an på tilstanden på håret når du begynner å behandle det. Bruk av keratinhårmasken fra Wella SP Luxe Oil vil være i stand til å gi deg glansen, skjønnheten og helsen tilbake til håret ditt. Heldigvis kan du nyte godt av disse effektene hjemmefra, uten at du trenger å bestille time hos frisøren. Det er kun en ulempe, nemlig at den ikke er den billigste keratinbaserte hårbehandlingen der ute.

HÅRMASKE FRA KEUNE – KERATIN SMOOTH

Listen med keratinhårmasker som er verdt å bruke på skadet hår inkluderer også et Keune Care-produkt. Denne formuleringen er ikke bare beriket med keratin, den inneholder også provitaminer og sheasmør som styrker håret og tilbyr ekstern beskyttelse. Produsenten beskriver produktet som en intenst fuktighetsgivende hårmaske for krusete hår, men den bør også fungere helt greit når den brukes som forebyggende behandling. Den anbefales for sprøtt hår med splitte tupper, i tillegg til hår som er vanskelig å temme. I tillegg er keratinhårmasken fra Keune laget for å hjelpe med å kontrollere krusing og statisk elektrisitet. Den bør brukes i vasket og håndkletørket hår og skylles ut etter å ha sittet i håret i en par minutter.

HÅRMASKE FRA SYOSS – CERAMIDE COMPLEX

Et profesjonelt merke som har beriket mange kvinners hårpleierutine – nemlig Syoss – tilbyr også en hårmaske for svakt hår. Produktet deres er en intensivt styrkende hårmaske med keratin som faktisk inneholder er ceramid- og keratinkompleks. Hva med resten av ingrediensene? Noen silikoner og andre stoffer som kan tynge ned håret, dessverre. Uansett kan du være sikker på at håret vil repareres og bli sterkere og mer resistent mot skader om du bruker riktig mengde av Syoss Ceraminde Complex-hårmasken. Du trenger kun en liten porsjon i vasket hår som skylles ut etter 5 minutter for å oppnå resultater. Etter utskylling blir håret synlig glattere.

HÅRMASKE FRA PHYTO – PHYTOKERATINE EXTREME

Et av de dyreste keratinbaserte hårmaskene er Phyto Phytokeratine Extreme, som er et gjenopprettende, styrkende og nærende produkt. Den er designet for tynt, matt, tørt og skadet hår. Denne masken gjenoppretter det beskyttende hydrolipidlaget og reparerer håret fra innsiden så det blir gradvis mykere og glattere ved hvert bruk. Dessverre er det ikke alle som merker denne effekten etter første bruk. En stor fordel er at produktet er lettvektig, men et minus er at det kommer i liten størrelse som virker urettferdig i forhold til den stive prisen.

HÅRMASKE FRA BLONDE – KERATIN RESTORE

Mens vi går gjennom de beste keratinhårmaskene kan vi ikke glemme av Schwarzkopf Professional og den gjenopprettende hårmasken deres. Dette er en lettvektig formulering som beskytter håret, gjør det sterkere og tilfører fuktighet og glans. Dessverre er dette produktet hovedsakelig laget for lyst, fargebehandlet og bleket hår, som gjør at BlondMe Keratin Restore ikke er like universal som de andre hårmaskene. Om produktet brukes etter hver hårvask vil det motvirke matthet og forlenge varigheten på hårfargen ved å forhindre at pigmentene vaskes ut. Masken skal ut av håret etter å ha sittet i mellom 5 til 10 minutter.

HÅRMASKE FRA GOLDWELL – KERASILK

En kombinasjon av keratin og silke er en kraftfull duo som er vanlig i produkter som er laget for skadet hår. Denne kombinasjonen finner du også i Goldwell Kerasilkproduktet. Hvilke hovedformål har den? Duoen er ment å styrke, glatte ut tuppene og beskytte håret. Selv om det er blitt markedsført spesielt for å gjøre håret mindre utemmelig og for å motvirke krusing, kan produktet også brukes for andre hårtyper, og anbefales spesielt om håret trenger ekstra styrke. Den blir litt mer problematisk å bruke for fett hår fordi produktet kan tynge det ned. Heldigvis bør det går bra om du fortsetter å bruke Goldwell Kerasilk på riktig måte.