Hud

Min kvelds skjønnhet rutine: Hvordan jeg ta vare på huden min før jeg legger meg

Suksessen til en god hudpleierutine om å få et glødende og sunn-ser-utenfor utseende ligger ofte i å forberede seg godt før man legger seg til å sove. De spesielle kveldspleieprosedyrene jeg har tatt opp, har hjulpet meg med å holde meg ungdommelig ved å sørge for at huden min reagerer kontinuerlig bra på produktene jeg bruker og på en måte som understøtter en sunn og jevn hudtone. Jeg tror at alle kan sette av bare noen minutter av deres daglige skjønnhetsrutine for å dra nytte av produktene og teknikker jeg bruker, så her er en kort guide til hvordan du kan levere kveldspleie og sørge for at ansiktet ditt alltid ser frisk og uthvilt ut.

Barbert

Første steg i min kveldsrutine er å barbe huden min. Dette gjøres for å fjerne noen av de døde, stive hudcellene som kan accumuleres på overflaten av ansiktet over tid. Jeg liker å bruke en elektrisk tannbørste til å gjennomføre barberingen, da den er mild nok til ikke å irritatede huden, men hard nok til å fjerne ansiktshår og døde hudceller. Når jeg er ferdig, får jeg alltid et følelse av friskhet og renhet som gjør at jeg ser fram til neste punkt som gjøres for å forberede huden min.

Fjern Makeup

Før du vasker ansiktet, er det viktig at du først og fremst fjerner all makeup. Mange mennesker er av den misoppfatning at du bare kan tørke bort din sminke med en tørr klut, men dette er faktisk en av de verste tingene du kan gjøre for din hud. Dessuten kan det føre til at sminken setter seg fast i porene, noe som umiddelbart skaper ujevne overflater på huden. Dette kan resultere i betennelser og uønskede hudfremmede hudproblemer. Derfor er det best å være grundig og bruke en mild og olje-fri rengjøringsmiddel.

Dusj med varmt vann

Etter rensing av huden er det viktig at du skyller bort all resterende sminke i dusjen. Varmt vann vil åpne opp porene og fjerne alle skitt, olje og bakterier som har akkumulert hele dagen. Dette vil hjelpe huden med å holde seg ungdommelig og forhindre at det accumulatede olje blokkerer porene. Når jeg er ferdig med å dusje, bruker jeg nesten aldri et håndkle til å tørke av meg, jeg lar huden min tørke av seg selv. Dette kan hjelpe kroppen med å ta lettere opp næringsstoffer og aktive ingredienser som kan hjelpe huden å bevare sin fugt.

Påfør ansiktsserum

Etter å ha rengjort og tørket huden, påføres det et ansiktsserum. Serum inneholder en konsentrasjon av næringsrik aktive ingredienser som er designet for å reparere og styrke huden. Dette skjer ved å forsegle produksjonen av kollagener og elastiske fibrer i huden, som både utjevner hudtone, unngår fremmede oljer og tilbyr en barriere mot frie radikaler som kan være skadelige for huden.

Smør ansiktsolje

Etter ansiktsserum påføres ferdig smøring med ansiktsolje. Ansiktsolje er veldig nyttig for å bekjempe tørr hud og for å sikre at huden holder seg fuktig og myk. Oljen gir også en slags beskyttelsesbarriere mot invaderende bakterier som ellers kan lage smussforurensning. Jeg foretrekker alltid å koke naturlig olje fra planter som jojoba, mandel og kokosnøttolje, som passer perfekt til min hud og hjelper den å bevare sin naturlige glød.

Legg på nattkrem

Sist, men ikke minst, er det nattkrem som påføres huden min. Dette er et privat moment som hjelper huden min å reparere seg selv. Nattkrem brukes som en fuktighetsgiver og for å forsegle ingrediensene som alt er påført på huden min. Jeg liker å bruke enten en lett fuktighetskrem eller en olje-fri nattkrem, som begge gi en frapperende fukt til en tørr hud.

Slik håndterer du områder med tørr hud

I tillegg til kveldsrutinen min har jeg også funnet at det er nyttig å bruke ekstra produkter for å håndtere områder av huden som har en tendens til å bli tørr. Jeg kan bruke ytterligere smøring og fuktighetsgivende produkter som øyecreme, leppebalsam og en olje-basert kropps lotion. Dette gjør at min hud føles frisk hele natten, noe som gjør det mindre sannsynlig at jeg vil oppleve irritasjoner, rødhet eller skjolder når jeg våkner til dagen.

De siste hudpleietrinnene

For å fullføre kveldsrutinen min, tar jeg alltid noen få tilleggssteg. Før jeg legger meg til å sove, pleier jeg ansiktet mitt med et kalde, våte applikasjon, som kan hjelpe med å lukke opp porene som serumproduktene kan ha åpnet. Deretter bruker jeg en øyespray for å berolige huden, noe som virkelig replenser og lindrer øyesøppningen min. Til slutt gni jeg litt aromaterapiolje på håndleddene mine for å berolige sansene mine, slik at jeg er godt forberedt på å få en tett natts søvn.

Fordelene