Hud

Trinnvis Oljebehandling For Hår – De To Beste Metodene

Du har kanskje blitt fortalt av dine foreldre eller bestemødre å lage en oljebehandling for håret ofte for å holde det sunt og glansfullt. Å gjøre håret sunt, glansfullt og sterkt er ikke vanskelig når du vet hvordan du skal gå frem. Olje er et naturlig produkt som gjør håret skinnende og sterkt. Det beskytter håret, hindrer sprø flekker, hjelper hår som er sprøtt og blir lett knekt, hjelper til å dele krusete hår, og gir også næring til hodebunnen. Det følger derfor at oljebehanding for hår er et essensielt hårpleiesteg for å holde håret sunt og glansfullt. La oss ta en titt på de to beste metodene for oljebehandling for hår som kan hjelpe deg med å gjenopprette glansen og styrken du ønsker.

Metode 1: Før-vask oljebehandling

Før-vask oljebehandling refereres ofte til som “olje-skipet metode”. Dette er den mykeste behandlingen for en delikat hodebunn. På denne måten blir hodebunnen næret først og håransiktet nærer du etterpå. Skjønnhetsprodusenter hevder at denne metoden hjelper til å låse fuktigheten og hjelper deg med å beholde oljen i hårmasken lenger.

 • Trinn 1: Varm opp oljen ved å knyte plasten til en liten plastbolle og plassere den i vannbad. Pass på at det ikke er for varmt, for du vil ikke skade håret.
 • Trinn 2: Oljen absorberer lettere når den er dampet og være forsiktig og gjør det veldig sakte så oljen ikke blir for varm.
 • Trinn 3: Påfør oljen på håret ved frottering, spesielt den med tråder i endene.
 • Trinn 4: Masser oljen inn i hodebunnen med fingertuppene, og sørg for at oljen trenger inn i alle hårfolliklene.
 • Trinn 5: Dekk håret med en hette for å sette oljen i håret, da varme hjelper oljen lettere å absorberes. La hetten på håret minst i en time og maks to timer, etter eget ønske.
 • Trinn 6: Vask håret med et mildt sjampo. Skjær håret forsiktig og unngå å tvinne det. Du trenger ikke å bruke balsam etter oljebehandling, men ved sterkt skadet hår, anbefales det. Masser håret forsiktig med fingrene.
 • Trinn 7: Skyll håret forsiktig. Oljebehandlingene bidrar til å gjøre håret mykt og glatt, slik at du enkelt kan skille ut håret.
 • Trinn 8: Til slutt kan du blåse med en hårføner eller kamme håret ditt med en børste.

Oljebehandling er ideell for veganere og folk med et kaldt og tørt miljø, og det er den beste metoden hvis du ser etter metoder å helbrede og gjenopprette fuktigheten til det tørre, briste og skadede håret.

Metode 2: Etter-vask oljebehandling

Etter-vask oljebehandling refereres ofte til som “bi-vask metode”. Denne metoden er perfekt for å stoppe tørrhet, og er derfor den beste metoden for folk som har ekstremt tørt hår. Metoden gjør arbeidet bokstavelig talt med å fylle porene porene med olje, og forsegler det også, slik at fuktigheten blir ivaretatt, og risikoen for tørrhet reduseres.

 • Trinn 1: Skyll håret i normal temperaturvann. Det anbefales å vaske håret ikke mer enn to ganger i uken. Du bør unngå å bruke varmt vann, da det øker risikoen for å miste fuktighet.
 • Trinn 2: Påfør et mildt sjampo og massere håret forsiktig. Glem ikke å skylle håret grundig etter sjamponering, da rester av sjampo vil tilstoppe hodebunnen.
 • Trinn 3: Varm opp oljen som i metode 1, ved å knyte plasten til en liten plastbolle og plassere den i vannbad. Pass på å sjekke temperaturen og ikke gjøre den for varm, da det kan skade håret.
 • Trinn 4: Påfør oljen rett etter sjamponering, da den dampende oljen lettere absorberes i fuktig hår. Masser oljen inn i hodebunnen med fingertuppene for å sikre at oljen trenger inn i alle hårfolliklene.
 • Trinn 5: Dekk håret med en hette for å sette oljen i håret. La hetten på håret minst i en time og maks to timer.
 • Trinn 6: Skyll håret igjen med lunkent vann og en mild sjampo og fjern oljen fra håret. Pass på å ikke skrubbe for hardt med denne metoden, for å unngå skade på håret.
 • Trinn 7: Etter sjamponering vil det være best for håret å unngå å bruke balsam. Hvis håret ditt er sterkt skadet, anbefales det å bruke balsam. La balsam stå på håret i et par minutter og skyll deretter med lunkent vann.
 • Trinn 8: Skyll håret med kaldt vann for å lukke porene. Dette vil gjøre håret skinnende og gir det mykere følelse.
 • Trinn 9: Til slutt kan du blåse med en hårføner eller kamme håret med en børste.

Etter-vask oljebehandling hjelper håret til å beholde fuktigheten og stopper tørrheten i tørt, sprøtt hår. Det fukter også hodebunnen. Derfor er denne metoden noe som anbefales for folk med veldig tø