Hud

Varmeproduksjon og tørr hud – Hvordan ta vare på hode og ansikt i vinter?

Vinter er ofte sett på som en vanskelig tid for hud. Når varmen som produseres av sentraloppvarming svært ofte utsetter vår hud til store tørrhet, kan det føre til at områder som ansikt og kropp kan bli skadet og utsatt for kløe og irritasjon. Vi skal derfor prøve å bryte ned hvordan vi kan ta vare på huden vår på best mulig måte.

Central heating og tørr hud – Hva skjer?

Ute blir huden vår utsatt for langt større utfordringer. I de lave temperaturene kan kroppen produsere natural olje, som hindrer at fordampningen av fuktighet fra hudens overflate. I lukket indoormiljø som vi i stor grad opplever nå, blir dette forstyrret. Etter at det er kommet centralvarme, er det mulig å opprettholde en behagelig temperatur. Men det er også medvirkende til at fordampningen av fuktighet er vanskelig. På grunn av det er det lettere for tørrhet å treffe huden, som så påvirker alle som lider med sensitiv hud eller andre hudproblemer, som akne.

Vær forsiktig når du vasker

Når du tar et bad, bør du være forsiktig med temperaturen. Det er nødvendig å begrense bruken av varmt vann fordi det er i stand til å tørke ut huden. Varmt vann fjerner olje laget som er kritisk for å beskytte huden. Det er også tilrådelig å holde seg borte fra skrubbeskurere i løpet av winter-sesongen. Bruken av skrubbeskurere kan føre til ytterligere fjerning av hudens oljer. I denne sesongen er det mye bedre å bruke mykgjørende såper som er tilpasset det som trengs for ettervasking av ansiktet.

Fuktighetskrem – Utvalget er stort

For å ta ekstra godt vare på huden din, er det anbefalt å bruke en fuktighetskrem. Dette produktet er spesielt designet med et rikt sammensatt formel som bidrar til riktig sammensetting av fuktighet i huden. Men før du velger en fuktighetskrem, er det viktig å vite hvilken type hud du har. Oljebaserte eller vannbasert – anbefalt av hud leger. Valg av fuktighetskrem er en prosess som skal tas veldig alvorlig. Husk å velge en som har en naturlig sammensetning som inneholder ingredienser som hyaluronsyre, squalene olje, shea smør og grønn teekstrakt. Dette er nødvendig for å reparere og mykgjøre huden din.

Bruk av masker

Masker er svært nyttige i å ta vare på huden i vinter, spesielt for de med sensitiv hud som har lett for kløe og irritasjon. Det er mange typer ansiktsmasker som blir solgt på markedet. For eksempel, avokadomasker, havregrynsmaske, honningmasker, eplemaske osv. Alle disse maskene vil hjelpe deg med å fukte huden. Fordelen med å bruke masker er at de strammer huden, mykgjør den og gjør den mer livfull. For å opprettholde resultatet bør man bruke maskene minst en gang i uken for å holde den like levende.

Ta vare på hendene dine

Siden hendene er stadig utsatt for miljøpåvirkninger, er det viktig at de behandles med ekstra omsorg. Det anbefales å bruke fuktighetskrem minst to ganger om dagen for å opprettholde fuktighetsbalansen. Det er også tilrådelig å bruke hansker ved f.eks. gåing eller andre aktiviteter ute, slik at håndene dine beskyttes. Bruk oljebasert håndkrem og smør et tynt lag på håndflatene for å hindre ytterligere tørrhet.

Bruk av kroppsoli

Oljen som opprettholder fuktigheten i huden, kan også forhindre uttørking av huden i vinter. Kroppsoli kan bli brukt som en kilde til fuktighet. Den bør brukes over hele kroppen. Å velge riktig type olje er viktig. Kokosnøtt olje, havtornolje, sjøliljeolje, eukalyptus olje og olivenolje er alle godt egnet for dette formålet. Et annet alternativ er å legge til åtte til ti dråper av olje i badevannet for å unngå overdreven tørrhet av huden.

Bruk av skrubbe

Det anbefales å bruke en mild skrubbe på kroppen minst to ganger i uken. Dette er fordi skrubbing gjør det enklere for oss å ta bort uønsket død hud fra kroppen. Ved bruk av en skrubbe, bør det tas hensyn til at produktet er skånsomt for huden din. Det bør ikke irritere og aggresivt fordi det kan forårsake ubehag. Skrubbing skulle ikke vare mer enn fem minutter og bør følges med en fuktighetskrem.

Husk solfaktor

Til slutt, selv om det er vinter og har lite sol, er det viktig å huske å alltid bruke solfaktor eller solbeskyttelseskrem for å beskytte huden vår. Bruk av solfaktor skal brukes av alle, selv om du ikke er utendørs hele tiden. Dette vil forhindre uønsket aldring av huden og forhindre utvikling av uønskede flekker på kroppen.

Du bør også huske at inneklimaet er alltid annerledes enn utenfor. Denne perioden av året betyr en betydelig reduksjon i fuktighetsnivået og temperaturendringer i miljøet vi lever i. Å ta vare på huden din gjennom jul og vinter er derfor viktig og krever litt ekstra oppmerksomhet. Å gjøre dette kan gjøre huden din ser frisk og sun