Hud, Kuriositet

Hvordan fjerne sminke uten standard kosmetikk?

Sminkefjerning er en uadskillelig del av kveldsvasken. All kosmetikk bør fjernes så huden får puste. Dessverre bruker mange kvinner feil produkter eller gnir huden for hardt. Resultatet? Irritasjon, hudormer, tørr hud. Og alt du trenger er naturlige produkter og en ny hudpleiemetode.

Klassisk sminkefjerning

Det å ta vare på huden med naturlige produkter og metoder har blitt svært populært i det siste. Hvorfor? Fordi økologiske produkter ikke forårsaker hudirritasjoner, tar godt vare på ansiktet, og viktigst av alt, kommer fra Moder Jord. Selvsagt er det ingen regel uten unntal. Folk med hypersensitiv hud og folk med allergier må være forsiktig med noen ingredienser. Men tilbake til sminkefjerningen. Klassiske produkter for sminkefjerning kan forårsake irritasjoner og tørrhet. Videre inneholder de SLS, parabener, alkohol og tunge og oljete stoffer, som vi ikke er så glade i. Videre kan det å gni huden energisk føre til skade, og feil fjerning av øyensminke kan føre til tap og svekkelse av vippene.sminke.jpg

Hva er de naturlige metodene for sminkefjerning?

Den mest populære metoden er OCM, som står for Oil Cleansing Method. I denne metoden renser vi huden med olje i riktig mengde. OCM fokuserer hovedsakelig på å fjerne overflødig talg og luftforurensning fra hudens overflate. Oljen løser opp skitt og sminke og gir næring til huden. OCM anbefales for alle hudtyper.

Ansiktsrens og sminkefjerning med Alepposåpe er en annen velkjent hudpleiemetode. Såpen har vegetabilske ingredienser; til tross for dette har den de samme egenskapene som vanlig såpe. Dette produktet er håndlaget og anbefales også for alle hudtyper. Med Alepposåpe bør man få den til å skumme først, og så vaske ansiktet med skummet man har laget, og rense av med kaldt vann.

Sminkefjerningshanske er svært populært blant kvinner. Den er dekket med myke fibre, som etter å ha blitt fuktet med vann kan fjerne sminke og luftforurensning fra ansiktet. Den eneste ulempen med hansken er at den ikke kan brukes lenger enn i to måneder, og må vaskes og tørkes etter hvert bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *