Hud, Kuriositet

Hvordan lese ingredienslisten på kosmetikk?

Til tross for utseendet er det ikke så vanskelig å lese innholdet til kosmetikk. Du må bare huske noen få enkle regler. Som det vil vise seg senere er selv ikke lange latinske navn noe problem. Og enda en ting, husk at produsenten er forpliktet til å liste opp alle stoffene i produktet, selv de som ikke er så populære, som parabener.merkelapp.jpg

Før du går videre til å lese innholdsfortegnelsen bør du vite de fem enkle reglene. Først er det viktig i hvilken rekkefølge ingrediensene er oppført. På begynnelsen finner man de som det er mest av i produktet. På slutten er de som det er minst av. Videre er alle ingrediensene som nevnes etter duftstoffene (parfyme) brukt i spormengder, som selvfølgelig ikke betyr at de forårsaker hudirritasjoner. Selv stoffene helt på slutten av listen kan man reagere på. For det tredje er de beste produktene de som har færrest ingredienser, og enda bedre hvis disse ingrediensene er vegetabilske. Prøv også å velge kosmetikk med ingredienser du kjenner til.

Ytterligere to regler har med ønskede ingredienser å gjøre, og de som kan forårsake hudirritasjoner (tette til). I den første gruppen har vi: vegetabilske oljer (utenom mineralolje, eller såkalt parafinvoks), vegetabilske og urte-ekstrakter, mykgjøringsmidler (lanolin, sheasmør, bivoks, parafinvoks), fuktighetsgivende ingredienser (glyserin, honning, aloe vera, sukker), antioksidanter (vitamin C, E, A, B3 og coenzym Q10), proteiner (silke, keratin, havre og hveteproteiner), ingredienser som lindrer hudirritasjoner (allantoin, pantenol, arnica montana). I den andre gruppen har vi: rengjøringsmidler (SLS), konserveringsmidler (parabener), parfyme og alkohol.

Ved å kjenne til reglene over for å lese innholdet i kosmetikk, kan du gå og besøke parfymeriet. Du vil helt sikkert velge produkter som oppfyller forventningene dine og tar godt vare på huden din. Les innholdsfortegnelsen nøye, og ingenting vil overraske deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *