Hud, Rådet

Hvordan ta vare på fet, kombinasjons- og aknehud?

Det er ikke så enkelt som det kan se ut som. Fet, kombinasjons- og aknehud er svært vanskelig å ta vare på: den er fet, utsatt for irritasjoner, og de fleste av problemene styres av hormoner. Hva er den beste måten å pleie slike hudtyper på?

Her er det svært viktig med rensende, fuktighetsgivende og eksfolierende kosmetikk. Riktig valg av slike er vanskelig fordi de må oppfylle flere forskjellige behov. De beste produktene fjerner overflødig talg, løser opp sminke, beskytter hudens naturlige pH-verdi og gir fuktighet. Trenger vi virkelig slik pleie må vi tilføre den med farmasøytiske produkter. Et av de mest effektive erCetaphil og Physiogel. Urteinfusjoner kan også gi tilfredsstillende resultater, men vi må kombinere dem med annen hudpleie. For dyp ansiktsrens er det svært effektivt med soniske koster, som fjerner døde hudceller, hudormer og bakterier fra ansiktets overflate.

hudtyper.jpg

Fet, kombinasjons- og aknehud må ofte takle hudormer. Ønsker du å bli kvitt dem en gang for alle bør du bruke fruktsyrer. Eksfolierende behandling bør utføres av en profesjonell skjønnhetspleier. Vanligvis er det nødvendig å besøke skjønnhetssalongen et par ganger for en full behandling. Etter fullført behandling trenger huden å regenerere seg selv. Da vil du trenge fuktighetsgivende og lindrende kosmetikk som frukt-ansiktsmasker eller serum med snegleslim.

Innen pleie av fet, kombinasjons- og aknehud er det nødvendig med systematisk fuktighet. Du bør ikke bekymre deg for at fuktighetsgivende ingredienser gjør fet hud verre. Tvert imot kan det regulere funksjonen til talgkjertlene og minimere utskillelsen av talg. Selvsagt bør du være forsiktig med noen av ingrediensene man finner i kosmetikk, siden de kan gi irritasjoner, tørrhet, tette porene og skape hudormer. Du bør unngå: oljer, parabener, glyserin, alkohol og parafinvoks.

Skjønnhetsfeil kan du bekjempe sted for sted. Du trenger antibakteriell concealer eller ansiktsmaske som påføres det bestemte stedet. Men det viktigste er å ikke klemme på kvisene, hudormene eller flekkene. Mens vi fjerner slike kan vi forverre hudtilstanden, noe som kan føre til inflammasjon og arr. Trenger du å bli kvitt hudormene kan du gå til dermatologen. Legen vil foreskrive riktig medisin og hudpleieforberedelser. Eller gå til skjønnhetspleieren som vil ta seg av ansiktet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *