Hud, Rådet

Kviser – se nøye på ansiktet ditt og finn ut hvor de kommer fra

Mange sliter med kviser, som ikke bare er pinlig og vanskelig å bli kvitt, men som også kan bidra til at huden vår forringes. Det er mange måter å kjempe mot kvisene, men om de virker eller ikke avhenger av om problemet er riktig diagnostisert. Hvordan finne ut hva som er årsaken til problemet ditt? Du trenger bare å se på… ansiktet ditt!

Selv om det finnes mange grunner til at kviser oppstår, som feil kosthold, livsstil, stress eller ytre faktorer (forurensing eller klima), må vi fortsatt huske at hver årsak gir akne på forskjellige steder. Ansiktet vårt er som et kart, hvor vi kan finne all informasjonen vi trenger. Hva er årsaken til problemet og hva bør vi gjøre med det?

Område nummer 1 – panne og hårfeste

Akne i panneområdet og rett under hårfestet er et problem hos dem som er fysisk aktive. Det sies at all aktivitet er sunn, men hvis du ikke tar deg godt av hygienen kan dette problemet også være ditt. Det å tørke svetten fra pannen med et håndkle mens du trener, bruke svettebånd på hodet eller en kopp kan forårsake panneakne. Det er fordi når vi gjør disse tingene, så sprer vi bakterier på den svette huden vår gjennom å gni og berøre. Du bør begrense å gni deg i ansiktet når det er svett, og for å unngå irritasjon bør du nøye vaske de øvre områdene og bruke skrubb.

Område nummer 2 – hake og kjeve

Kviser på haken og rundt kjeven er trolig den vanligste plasseringen, og det er fordi årsaken er… stress og feil kosthold. Utmattende arbeid, mangel på tid, det å ha det konstant travelt og spise dårlig mat med høyt nivå av sukker og karbohydrater er kilden til problemet i dette tilfellet. Røde og kløende kviser i dette området kan elimineres ved å roe ned litt, få stressnivået ned og gi deg selv et sunt kosthold fylt med fullkornsprodukter.

Område nummer 3 – T-sonen

Den mystiske T-sonen i ansiktet er rett og slett nesen, midten av pannen og midten av haken. I dette området dukker kviser hovedsakelig opp på grunn av ytre forutsetninger – forurensing, klima. Akne i T-sonen er et resultat av kjemiske reaksjoner mellom talgutskillelsen og giftstoffer i luften. Det kan hjelpe deg å vaske ansiktet med dypt rensende produkter og ansiktskoster (også elektronisk).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *