Hud, Rådet

Passer permanent sminke for deg?

Permanent sminke er en svært populær skjønnhetsbehandling. Flere og flere kvinner ønsker seg den for å se vakker og elegant ut, og spare tid om morgenen. Men passer denne skjønnhetsbehandlingen for alle? Sjekk under om du kan få utført permanent sminke.

sminke.jpg

Hva er permanent sminke?

Permanent sminke er fargingen av bestemte områder i ansiktet med spesialpigment og med spesialisert utstyr. Selve behandlingen minner om tatovering; farge tvinges under huden for å fremheve konturen til øyne og lepper. Slik kan vi tegne en linje langs de øvre øyelokkene, fylle mangler i øyenbrynene våre eller lage omriss rundt leppene. Du må være forberedt på at det er en dyr og tidkrevende skjønnhetsbehandling. På den andre siden varer effekten opptil seks måneder. Men rett etter behandlingen (og de neste dagene) kan du oppleve ubehag i form av smerte, stikking, rødhet og tårer. Bestemmer du deg for å gå for permanent sminke må du velge en profesjonell salong. En skjønnhetsspesialist uten nok praksis og erfaring med slike behandlinger kan velge feil farge eller skade huden. Videre bør du finne ut hvem som kan og ikke kan utføre slik behandling.

Hvem er permanent sminke for?

Utvilsomt hjelper permanent sminke til med å spare tid, spesielt om morgenen når vi haster av gårde til jobb eller skole. Takket være permanent sminke trenger du ikke trekke linje langs øyelokkene, gjøre brynene dine eller tegne rundt leppene dine. Videre vil du se naturlig og vakker ut. Skjønnhetsspesialister velger riktig tykkelse og lengde på linjen for å passe til øyelokket, men også den rette pigmentfargen for leppene dine. I tillegg vil permanent sminke passe unge jenter i tillegg til voksne kvinner. Permanente linjer på øyelokk eller lepper burde være et flott valg for aktive kvinner – de trenger ikke fjerne sminken før hver trening. Vær forsiktig: Sliter du med allergier, har sensitiv hud eller er allergisk til noen av ingrediensene i pigmentet bør du ikke velge permanent sminke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *