Hud, Rådet

Sulfursåpe, eller hvordan bekjempe akne

Sulfursåpe er et velkjent produkt for folk med akne eller fet hud. Den har mattgjørende, uttørkende og antibakterielle egenskaper. Videre begrenser den utskillelsen av talg, er antiflass og regulerer funksjonen til talgkjertlene. Den anbefales for tørr hud, selv om bruken bør begrenses til et minimum. Sulfursåpe kan skade eller til og med ødelegge den naturlige, beskyttende barrieren. Og som du vet vil fet hud som ikke lenger har denne barrieren produsere overflødig talg, og som et resultat oppstår mer akne og hudormer.

Dessuten lindrer sulfursåpe inflammasjon, og renser og strammer opp porene. Den kan brukes for andre deler av kroppen (rygg, kløft, skuldre) og for vask av hodebunn og hår. I sistnevnte tilfelle bør du være forsiktig med hvordan du tar vare på frisyren. Har du fet hodebunn og tørre tupper vil sulfursåpen bare hjelpe mot overflødig talg. Endene må vaskes med fuktighetsgivende sjampo og deretter behandles med balsam eller hårmaske.

sulfurs-aring-pe.jpg

Ikke alle kan bruke sulfursåpe. Folk med hud som er sensitiv, tørr, allergisk eller lett blir tørr bør unngå denne hudpleiemetoden. Hudbehandling med dette produktet, eller bare en bruk, kan føre til irritasjoner og skade på epidermis. Sulfursåpe som er tilgjengelig på markedet, utenom ca 5% sulfur, består også av andre ingredienser som kan gjøre huden mer sensitiv. Det er grunnen til at du må lese innholdslisten nøye før du kjøper, og finne ut egenskapene til produktet.

Kosmetikk som kan erstatte sulfursåpe er: ansiktsmaske og såpe med kanel, såpe med nanosølv eller soda-ansiktsmaske. Hvis såpe er en for aggressiv behandling for deg er det bedre med sulfidvann. Dette produktet inneholder verken parabener, mineralolje, kunstige tilsetningsstoffer eller silikon. Det hjelper med hudinflammasjon, gjør huden mykere, kan være nyttig i skrubb og regenererer hudcellene. Sulfurkosmetikk hjelpes av andre stoffer, som: makademiaolje, olivenolje, argansåpe og vitamin A, C, E og B.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *